Суспільне Вінниця долучилось до молодіжного обміну ВідНова: UA

Суспільне Вінниця долучилось до молодіжного обміну ВідНова: UA

24 лип. 2023

17-21 липня у Тульчині відбувся молодіжний обмін за Програмою залучення молоді до відновлення країни ВідНОВА:UA. Молодь з центру, заходу та сходу України, будувала молодіжний простір, вивчала історію та культуру Тульчинської громади, відвідувала майстер-класи та зустрічі, на яких набула нових навичок та вмінь. Команда Суспільне Вінниця підтримала подію як інформаційний партнер, також відНовцям розповіли про роботу ньюзруму і комунікацію з медіа.

Читайте також: «Щоденники війни» — голоси українських дітей прозвучать на Радіо Культура

Про роботу з медіа та створення інфоприводів, які зацікавлять журналістів, — учасникам обміну розповіла комунікаційниця Суспільного у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Хмельницькій областях Алла Кушнір, а про роботу ньюзруму журналістка Суспільне Вінниця Юлія Бараболя.

«Ми бачили віддачу, було багато запитань. Активні, позитивні, розумні люди готові отримувати нові знання і використовувати їх для розвитку. Молодь готова відновлювати й будувати Україну і в нас усе вийде», — упевнена журналістка Суспільне Вінниця Юлія Бараболя.

Ремонтуючи місцевий молодіжний центр, учасники отримають і базові навички будівельних робіт, зазначила операційна директорка проєкту Анастасія Кулеба.

«Війна триває, а ми вже налаштовуємо молодь на те, що треба відновлювати країну. 55% молодих людей ніколи не виїздили за межі своєї області — це сумна статистика, ми не знаємо своєї країни, не знаємо чим живуть інші регіони.  72% молодих людей хочуть доєднатися до відновлення України і ми даємо їм цю можливість», — каже вона.

«Для того, щоб зацікавити молодь діяти, створювати громадські організації, — їм потрібне місце. Молодіжний центр, сподіваюся, стане початком молодіжного руху в Тульчині», — додає керівниця обміну в Тульчині Вікторія Смолій.

«Тільки разом ми можемо рухатись вперед і перемагати. Одним із завдань, що ставить собі кожна місцева команда Суспільного є розвиток громадянської відповідальності. Суспільне Вінниця робить це через історії людей: захисників, волонтерів, вчителів, молоді, дітей. У наших сюжетах ми розповідаємо про їхні успіхи, клопоти і роботу, яка впливає на життя громади», — говорить головна редакторка Суспільне Вінниця Ірина Вдовиченко.

Читайте також: Суспільне Одеса — інформаційний партнер проєкту «Як ми боремося: історії українського спротиву»

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Фото надані Вікторією Смолій