Суспільне Вінниця підтримує Всеукраїнський турнір пам’яті Героя України Вадима Зеленюка

Суспільне Вінниця підтримує Всеукраїнський турнір пам’яті Героя України Вадима Зеленюка

2 тра. 2023

Суспільне Вінниця інформаційно підтримує Всеукраїнський турнір пам’яті Героя України Вадима Зеленюка зі спортивного і бойового самбо, який пройде у 5-7 травня у Вінниці. Кандидат у майстри спорту України з дзюдо та майстер спорту із самбо Вадим Зеленюк загинув минулого року під Авдіївкою. Його посмертно нагородили орденом «Золота Зірка» з присвоєнням звання Героя України. Організовує змагання Національна федерація самбо України, цю подію присвячують усім загиблим воїнам України.

Читайте також: Життя країни та історії боротьби. Добірка інтерв’ю для «Суспільне. Спротив» у квітні

«Нам важливо розповідати про всіх українців, які наближають перемогу. На жаль, багатьох найвідважніших воїнів війна вбиває, але вони стають прикладом для молоді. Вони стають нашими Героями, мотивують виборювати перемогу, бути у єдністі та вірити у свої сили. За інформацією Міністерства молоді та спорту російські війська вбили понад 200 спортсменів й тренерів. Маємо пам’ятати їхні імена, а Всеукраїнський турнір пам’яті Героя України Вадима Зеленюка не тільки цьому сприяє, а й мотивує молодь розвивати себе у спорті, зміцнювати себе. Тому ми вирішили підтримати цю подію інформаційно», — каже головна редакторка Суспільне Вінниця Ірина Вдовиченко.

У  змаганнях візьмуть участь юніори та юніорки, 18-20 років, юнаки та дівчата старшого віку, 16-18 років, кадети, 14-16 років, із більшості областей України.

В ефірі Українського Радіо Вінниці про турнір розповіли президент федерації самбо у Вінницькій області Турал Багірзаде та віцепрезидент федерації самбо у Вінницькій області й віцепрезидент Вінницької федерації змішаних єдиноборств ММА Ярослав Калетюк

«Вадим Зеленюк — неодноразовий призер чемпіонатів України, призер чемпіонату Європи із бойового самбо, — розповідає президент федерації самбо у Вінницькій області  Турал Багірзаде. — Я з ним бачився на змаганнях, він був дуже талановитим хлопцем, важливим для України спортсменом. З 2014 року Вадим був військовослужбовцем, служив у спецпідрозділі “Омега”. Брав участь в обороні Київської, Донецької області, загинув під Авдіївкою у серпні 2022 року. Майже рік його з нами вже нема».

Також президент федерації самбо у Вінницькій області зазначив, що більшість дорослих самбістів зараз на фронті. Саме тому важливо у дітях виховувати, крім спортивних якостей, і повагу до наших воїнів. У Вінниці на локації турніру розгорнуть експозицію про загиблих спортсменів України «Янголи спорту».

«Ми маємо продовжувати виховувати молоде покоління, мають діти рости, ходити до школи. У дітей не треба забирати дитинство. Вони мають тренуватися, розвиватися. Хлопці боронять Україну для того, щоб діти зараз могли піднімати український прапор на всесвітніх змаганнях, щоб нас сприймали як сильну націю», — каже віцепрезидент федерації самбо у Вінницькій області  Ярослав Калетюк.

Читайте також: «Славутич — це Україна» — відбувся допрем’єрний показ фільму Суспільне Чернігів 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Фото з фейсбук-сторінки Національної федерації самбо України