Про порятунок людей під бомбами рф Суспільне Вінниця розповів рятувальник із Маріуполя Роман Єринський

Про порятунок людей під бомбами рф Суспільне Вінниця розповів рятувальник із Маріуполя Роман Єринський

28 кві. 2023

Рятувальник із Маріуполя Роман Єринський розповів журналістці Суспільне Вінниця Ельвірі Бондаренко про гасіння пожеж і діставання  з-під завалів маріупольців, виїзд з випаленого рф міста та обіцянку колег повернутись в український Маріуполь. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або в ефірі всеукраїнського телевізійного проєкту «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант — читайте на сайті Суспільне Новини.

Читайте також: «Лишатися (не) можна» від Херсонського театру — на Радіо Культура

«24 лютого у мене день народження і, коли прийшло сповіщення з частини про прибуття, подумав, що це якийсь пранк від колег. Коли вже наближався до частини, наді мною пролетіли кілька ракет, які влучили в нашу частину ППО, недалеко від нас. Усвідомлення війни прийшло 26-27 лютого. Ми побачили наслідки першого авіаудару, це був великий будинок. Шокували масштаби руйнувань і масштаби загиблих. У той момент маріупольці не спускались ще у підвали. Ми щодня, щоночі бачили, як заходили з моря літаки, як вони скидали бомби. Вони залітають до Маріуполя кожних 20-30 хвилин, відбою тривоги взагалі не було», — згадує Роман Єринський.

Рятувальник каже, у ті дні головним був порятунок людей, проте мали дбати і про свою працездатність.

«Було багато таких випадків, коли надійшло повідомлення, намагалися доїхати, але перед нашою машиною прилітали снаряди. Тоді ховалися за якимось будівлями, чекали поки стихне вогонь і доїжджали до виклику. Це були виклики з проханням вивести людей»

Відео інтерв’ю за посиланням.

Читайте також: Режисер монтажу Суспільне Донбас розповів про службу в ЗСУ

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Онлайн «Суспільне. Спротив» шукайте на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: