«Відчаю не було»,  —  стрілець Іван Мельник в інтерв’ю Суспільне Вінниця

«Відчаю не було», — стрілець Іван Мельник в інтерв’ю Суспільне Вінниця

14 кві. 2023

Стрілець-снайпер 1-го піхотного батальйону 3-ої окремої танкової Залізної бригади Іван Мельник розповів журналістці Суспільне Вінниця Ельвірі Бондаренко про оборону Києва та протистояння з ворогом у "сірій" зоні. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або в ефірі всеукраїнського телевізійного проєкту «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант — читайте на сайті Суспільне Новини.

Читайте також: «Ми разом з усіма воюємо за Україну», — український угорець Федір Шандор в інтерв’ю «Межі»

«Чув у новинах, що у них (росіян - ред.) “артилерійських голод”. Але я не бачу, що у них “голод”. Або вони це навмисне кажуть, щоб ми розслабилися. Усього в них вистачає. І останнім часом у них дуже багато дронів зʼявилося. Спостерігають. Ми теж з цим боремося. У нас є, що їм протиставити"», — каже Іван Мельник.

Воїн каже, що найстрашніше на війні втрачати побратимів. Складно жити в окопах, але відчаю у захисників нема.

"Було так, що повний окоп води був. Води по пояс. Викачували, вибирали. Моментів зневіри та відчаю не було. Було так, що майже десять кілометрів йшли по кісточки у болоті, але ніхто не відчував відчаю. І там в основному були всі добровольці і знали, чого вони туди пішли".

Відео інтерв’ю за посиланням.

Читайте також: «Мʼяка сила. Зрушити Європу» — Суспільне презентує фільм про культурну дипломатію

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн «Суспільне. Спротив» дивіться на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: