«Я взяв дівчинку на руки і побіг» — Євген Ісаєв розповів Суспільне Вінниця про оборону Київщини

«Я взяв дівчинку на руки і побіг» — Євген Ісаєв розповів Суспільне Вінниця про оборону Київщини

23 лют. 2023

Сьогодні, у річницю повномасштабного вторгнення, разом виборюємо перемогу. Саме такі люди, як Євген Ісаєв, дають кожному з нас можливість робити свою роботу, виховувати дітей і вірити, що маємо майбутнє. Військовослужбовець, інструктор з тактичної медицини, учасник Ігор Нескорених, у військо пішов  2014-го, влітку того ж року отримав поранення, довелось ампутувати стопу. Саме Євген у 2021-му разом із побратимами встановив прапор України на 25-метровій вежі перед окупованим Луганськом, саме йому в 2022 році дитина, яку воїн переносив через зруйнований Ірпінський міст, сказала: «Я люблю тебе, український солдате».  Інтерв’ю Суспільне Вінниця з воїном можна переглянути на сайті філії або у всеукраїнському телевізійному проєкті «Суспільне. Спротив».

Читайте також: Валентина Гурова, Суспільне Миколаїв: «Над нами летіли білі парашути — на них спускались снаряди»

«Я взяв дівчинку на руки і побіг, вже русня ближче почала підходити, міст був зруйнований і було небезпечно переходити. Біжу і кажу, що все буде добре, все окей. Дитина маленька кричить, плаче. Вчепилась у мене і повторювала, як мантру: “Я люблю тебе, український солдате”. Потім віддав її мамі. А по той бік, з-під Києва, вже були волонтери, які своїм власним транспортом вивозили людей в умовно безпечне місце», — згадує Євген Ісаєв.

Саме в такі моменти, каже Євген, приходить усвідомлення, заради чого і кого взяв до рук зброю. 24 лютого він, на той час цивільна людина, взяв форму, рюкзак і пішов знову воювати.

«Алгоритм у нас з хлопцями був випрацюваний місце зустрічі, що беремо, у нас все було закладено. Ми встали, посідали хто в машини, хто трамваєм добирався на війноньку. Зібрались в одному місці, обговорили план дій і далі працювали», — розповідає військовослужбовець.

Найбільша втрата для воїна — втрата побратимів: «Це втрата моїх хлопців у Донецькому аеропорту. В один день ми втратили одразу сімох. Це було влучання в БРТ з танка».

Чи є місце емоціям на лінії вогню, чому росіянам не вдалось взяти Київ, чому всім треба бути готовим захищати Україну та чи буде ця війна затяжною дивіться у відео.

 

Читайте також: «Сильні, як земля» — дивіться на місцевих телеканалах Суспільного

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Також щосуботи о 17:00 та 19:00 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення виходять прямоефірні інформаційні випуски. Їх почергово готують команди Суспільного у Полтаві, Чернігові, Чернівцях, Черкасах та Одесі. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: