Чи є місце гумору під час війни — Олександр Теренчук розповів Суспільне Вінниця

Чи є місце гумору під час війни — Олександр Теренчук розповів Суспільне Вінниця

22 лют. 2023

Як гумористи зараз працюють для перемоги, що купують на зібрані кошти, де є місце гумору під час війни — журналістка Суспільне Вінниця Ельвіра Бондаренко спитала в українського актора, гумориста та ведучого Олександра Теренчука. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або у всеукраїнському телевізійному проєкті «Суспільне. Спротив».

Читайте також: Фільм-розслідування «Буча 22» — на телеекранах Польщі, Литви та Грузії

«Гумор має бути завжди, але гумор різний буває. Ми маємо усвідомлювати який гумор потрібен в той чи інший момент. Це дуже важливо. Під час війни гумор став жорсткіший», — каже Олександр Теренчук.

Зараз діяльність гумористів направлена на збір коштів для потреб захисників.

«Найбільше ми збирали кошти на автомобілі,  — згадує актор. — Всіма “батальйонами” з нашими концертами, з нашими зборами: перша частина туру закінчилась з понад 100 авто. Спочатку це були польські, литовські, а потім ми зрозуміли, що хлопцям дуже “заходять” британські автомобілі… Зараз працюємо для людей у віці, важкі бронежилети для них, тому шукаємо кевларові чи керамічні плити, їх дуже мало в Україні».

Виступає об’єднаний «батальйон» подільських гумористів і для військовослужбовців. Найцінніше у цих виступах — психологічне розвантаження бійців: «Я помітив, коли ми виступаємо, що проходить перших 10-15 хвилин і люди починають співати українські пісні, починається конект і десь на 1,5 години вони забувають, що кілька місяців не знімали форми, не були вдома. Це дуже цінно. Було, що хлопці просто знімали шеврони і дарували нам після концерту. Це незабутні емоції».

Зараз, каже Олександр, ми переоцінили своє життя: «Ми усвідомили, що найдорожче люди поруч із нами. Сьогодні ми розуміємо, що маємо все, а завтра можемо прокинутись і не буде нічого. Тому треба цінувати те, що маємо».

Як виник «Батальйон гарного настрою Поділля», як використовують гроші, зібрані на виступах, який меседж Теренчук вкладає в короткі гумористичні відео, чому важливо говорити українською і відроджувати все українське, як змінилось життя гумориста під час війни, чи є «хороші росіяни» серед акторів й коміків росії дивіться у відео.

Читайте також: «Мова — інструмент передавання цінностей» — добірка історій від нацспільнот

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Також щосуботи о 17:00 та 19:00 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення виходять прямоефірні інформаційні випуски. Їх почергово готують команди Суспільного у Полтаві, Чернігові, Чернівцях, Черкасах та Одесі. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: