UA: ВІННИЦЯ - партнер фестивалю «Барвінкове кружало»

UA: ВІННИЦЯ - партнер фестивалю «Барвінкове кружало»

26 кві. 2019

Чотирнадцятий міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало» відбудеться на початку травня у Вінниці. На фестиваль приїдуть колективи з Польщі, Молдови, Болгарії, Грузії та з різних міст України. Суспільне Вінниччини є головним інформаційним партнером дійства.

Триватиме фестиваль з 2 по 7 травня. Глядачів чекають два сольних концерти кращих танцювальних колективів із України та Грузії, концерт дружби, і гала-концерт на який запросили співачку з міста-побратима Кельце (Польща.)

За словами Олексія Сливки, виконавчого директора фестивалю, «Барвінкове кружало» - єдиний дитячий фестиваль в Україні, що направлений на збереження і відтворення фольклорної спадщини. Діти не змагаються, а показують традиції свого народу, знаходять друзів і просто добре проводять час. До прикладу, танцюристи з Самгородка вже давно переписуються з колективом із Китаю, що неодноразово брав участь у вінницькому фестивалі народної хореографії. Родзинкою цьогорічного дійства будуть сольні концерти грузинського колективу «Легенда» та Народного ансамблю танцю «Барвінок»



Фестиваль «Барвінкове кружало» вже багато років є подією, що об’єднує різні культури і популяризує народну хореографію. Це не просто свято танцю — це можливість зберегти і поширити традиції, - каже продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. - Ми дбаємо про те, щоб молодь мала можливість зрозуміти чим жила нація і які символи закодовано у національному танці та пісні. На Вінниччині є запит на подібні заходи, це підтверджують аншлаги на концертах фестивалю. Суспільне Вінниччини підтримує фестиваль народної хореографії “Барвінкове кружало”, адже нашим глядачам це цікаво”.

Загалом на фестивалі виступлять 17 колективів: дитячий ансамбль танцю “Легенда” (м. Тбілісі, Грузія), дитячий хореографічний ансамбль “Ферхиса” (м. Батумі, Грузія), фольклорний ансамбль танцю “Opincuta” (м. Кишинів, Молдова), фольклорний ансамбль танцю “Haskovo” (м. Хасково, Болгарія), державна студія українського танцю “Барвіночок” (м. Київ), Народний ансамбль танцю “Радість” (м. Дніпро), Народний ансамбль танцю “Подолянчик” (м. Хмельницький) та Народний ансамбль танцю “Барвінок” (м. Вінниця). З Вінницької області:   “Непосиди” (с. Самгородок), “Арт Денс” (м. Брацлав), “Сонечко” (с. Агрономічне), “Мрія” (Вінниця), “Сузір’я” (м. Жмеринка), “Розмай” і два ансамблі “Юність” (смт. Крижопіль)



Усі концерти відбудуться у театрі імені Садовського. Вхід – безкоштовний. А ті, хто не зміг прийти на концерти зможуть переглянути їх на сторінці Народного ансамблю танцю Барвінок у Facebook