Сергій Борзов про підготовку до зими та підтримку евакуйованих — інтерв’ю для Суспільне Вінниця

Сергій Борзов про підготовку до зими та підтримку евакуйованих — інтерв’ю для Суспільне Вінниця

27 вер. 2022

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов розповів про сьогодення області журналісту Суспільне Вінниця Олександру Василишину. Відео розмови можна переглянути на сайті Суспільне Вінниця. Такі інтерв’ю регіональні команди готують і для проєкту «Суспільне. Спротив»

Читайте також: Документальний фільм про українських біженців «Вокзал надії» — на регіональних телеканалах Суспільного

Безпекова ситуація на кордоні з Придністров’ям:

На кордоні з Придністров’ям ситуація спокійна, стабільна. Ми готові до зустрічі ворога

Підготовка до опалювального сезону:

— Ситуація важка. Наголошую, що температура в оселі не має бути менше ніж 18 градусів. Кожна територіальна громада розробляє для себе антикризовий план, якщо не буде подачі газу. Газ в сховищах є, але на війні може бути що завгодно. Пріоритет — тепло в освітніх, соціальних закладах і закладах охорони здоров’я. 

Економіка:

— Область аграрна, і все залежить від урожаю. Цього року він менший торішнього, але не поганий. Ціна на збіжжя виросла. Головне, що провели успішно посівну і жнива, це продовольча безпека країни. Маємо добрі показники по олії. Налагоджуємо нові маршрути збуту збіжжя, змінюється структура експорту продукції з Вінниччини. Раніше був експорт у країни Близького Сходу, в Індію, зараз це Країни Балкан, Румунія, Болгарія, Туреччина.

Про евакуйованих із окупованих територій:

— У нас тепер майже 180 тисяч переселенців, з різних регіонів України. З перших днів війни до нас їхали з півночі України: Харківська, Сумська Чернігівська, Київська області. Є багато людей і з півдня, зокрема і з Чорнобаївки. Багато людей приїхало з Луганської області. Люди кажуть, що вінничани їх добре приймають.

 Релоковані підприємства:

Треба вирішувати ще питання релокації їхніх спеціалістів і потім додавати найманих працівників, які будуть запрошені на роботу з Вінницької області. Таким чином росте попит ринку праці, це робочі місця, податки. Релокується дуже широкий спектр підприємств від виготовлення манікюрних наборів до харчового обладнання.

Що таке добровольчі формування територіальних громад, як працюють хаби «Я Маріуполь» та «Луганщина моя» та чи будуватимуть нові дороги в області —    дивіться у відео.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

У Вінницькій області це телеканал Суспільне Вінниця, Українське Радіо Вінниця та діджитал-платформи.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: