Євробачення-2022: де і коли дивитися другий півфінал

Євробачення-2022: де і коли дивитися другий півфінал

11 тра. 2022

У четвер, 12 травня, о 22:00 відбудеться другий півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2022 у Турині, де 18 учасників боротимуться за право представити свою країну у фіналі конкурсу. 

Читайте також: Гурт «Kalush Orchestra»: «Маємо надію на перше місце на Євробаченні»

Країни-учасники другого півфіналу:

  1. Фінляндія: The Rasmus — «Jezebel»
  2. Ізраїль: Michael Ben David — «I.M»
  3. Сербія: Konstrakta — «In Corpore Sano»
  4. Азербайджан: Nadir Rustamli — «Fade To Black»
  5. Грузія: Circus Mircus — «Lock Me In»
  6. Мальта: Emma Muscat — «I Am What I Am»
  7. Сан Маріно: Achille Lauro — «Stripper»
  8. Австралія: Sheldon Riley — «Not The Same»
  9. Кіпр: Andromache — «Ela»
  10. Ірландія: Brooke — «That’s Rich»
  11. Північна Македонія: Andrea — «Circles»
  12. Естонія: STEFAN — «Hope»
  13. Румунія: WRS — «Llámame»
  14. Польща: Ochman — «River»
  15. Чорногорія: Vladana — «Breathe»
  16. Бельгія: Jérémie Makiese — «Miss You»
  17. Швеція: Cornelia Jakobs — «Hold Me Closer»
  18. Чехія: We Are Domi — «Lights Off»

Де дивитися 

Суспільне Мовлення транслюватиме пісенний конкурс на кількох платформах одночасно. Українці не голосують за учасників другого півфіналу. 

Телебачення

Глядачі зможуть подивитися пряму трансляцію другого півфіналу Євробачення-2022 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА, яка розпочнеться о 22:00. Коментуватиме шоу незмінний ведучий Тімур Мірошниченко, який уже 17 років є українським голосом Євробачення.

Також трансляцію пісенного конкурсу можна дивитися на UA: КУЛЬТУРА в єдиному порталі державних послуг «Дія» — обрати канал можна серед послуг у категорії «Дія TV».

  Радіо

Радіо Промінь — офіційний радіотранслятор Євробачення-2022. На хвилях другого каналу Суспільного радіо відбудеться трансляція другого півфіналу. В ефірі працюватимуть 2 пари ведучих: Анна Заклецька і Дмитро Захарченко та Саша Франко і Євген Павлюковський. Хто й коли вестиме ефіри — визначали жеребкуванням, точнісінько за правилами самого конкурсу. 

  Діджитал-платформа

Пісенний конкурс Євробачення-2022 можна буде також дивитися на діджитал-платформах Суспільного:

На ютуб-каналі Євробачення Україна можна буде спостерігати за роботою ведучого Тімура Мірошниченка наживо з коментаторської студії, яка цього року знаходиться у бомбосховищі.

Більше про Євробачення-2022 дізнавайтеся на ютуб-каналі Євробачення Українафейсбук-сторінці Євробачення, телеграм-каналі Євробачення Україна та у TikTok.

Зазначимо, 10 травня гурт «Kalush Orchestra»пройшов у фінал пісенного конкурсу Євробачення-2022 з піснею «Stefania» та виступатиме у першій частині фіналу 14 травня.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», а також виступає офіційним транслятором конкурсу.