Підсумки 2021-го — Суспільне Вінниця

Підсумки 2021-го — Суспільне Вінниця

12 січ. 2022

«Ковідні» реалії, дитяча благодійність, боротьба проти насильства, волонтерство і батьківство, вшанування героїв і вивчення історії краю, міжрегіональні, партнерські та тематичні спецпроєкти — таким був 2021-ий для Суспільне Вінниця. Що вдалось реалізувати і чому найбільше приділяли уваги в роботі?

Інформаційний напрям

Команда новин увесь рік відстежувала найрезонансніші теми і щоденно інформувала аудиторію про події регіону. «Ковідні» репортажі стали буденними, їх було більше сотні. Знімальні групи Суспільного були у Барській лікарні, Вінницькій інфекційній лікарні, дитячій обласній інфекційній лікарні, Жмеринській районній лікарні, у Могилів-Подільській окружній лікарні інтенсивного лікування, Хмільницькій центральній районній лікарні та у багатьох медичних закладах області.

Було і те, що змушувало замислитись і ставало поштовхом для  змін. У квітні п’ятирічна Тетяна Посоюзна відрізала 40 см своєї коси, аби придбати спеціальне харчування для Артема Білоуса, який бореться з раком. Побачила її приклад, і теж захотіла допомогти Уляна Труба. Змінила імідж, а гроші з продажу свого волосся віддала Ярику Лисаку.

Також висвітлювали рекорди: наймасовіше виконання «Щедрика»; найбільший герб на полі;  20 казок з пісочної анімації за 16 хвилин.

Говорили й про етапи вакцинації: від першої щепленої лікарки індійською вакциною Covishield до визначення переможців міської акції «Вакцинуйся. Збережи життя», де головний приз — автомобіль — виграв син вінницького судді. 

Записали інтервʼю з очевидцями Голодоморів.

Організували онлайн-зустріч останньої Праведниці світу на Вінниччині Валентини Галкіної та доньки врятованого єврея, хлопчика Арона Бронштейна, яка мешкає в Німеччині. 

Разом вболівали за наших спортсменів на Паралімпіаді в Токіо. У вересні «маленька дівчинка» (так її називають колеги),  зростом 129 сантиметрів і вагою 55 кілограмів, Мар’яна Шевчук підняла штангу — 133,5 кілограми. І завоювала паралімпійське золото.

Для масштабного інформування і розширення аудиторії проводили марафони на всіх платформах Суспільне Вінниця — телебачення, радіо, діджитал: до Дня Незалежності України, про захисників та захисниць України, «червоний» рівень епідемічної небезпеки, про волонтерів та про форми сімейного виховання.

Про життя області в умовах «червоної зони» адаптивного карантину інформували у тематичному циклі «Вінниччина — у червоному рівні епіднебезпеки».

Провели спільний прямий ефір з онлайн-виданням I-VIN.INFO «Червона зона. Головне».

Українське радіо Вінниці

Підготували цикл програм про боротьбу з проявами насильства, зокрема про ратифікацію Стамбульської конвенції в Україні й міжрегіональний ефір «Вся країна».

Організували міжрегіональний радіоефір Суспільного про ринок землі у Вінниці, Одесі й Черкасах.

Взяли участь у міжрегіональному спецпроєкті «Українською — вільно».

Створили тематичний проєкт «VinBookFest. Час читати».

Приєднались до міжрегіонального радіожурналу «Після фронту».

У партнерстві з дитячим театром зробили тематичний проєкт До Дня Соборності України.

Проєкт, відібраний через «Створюй із Суспільним»

У 2021 році Суспільне Вінниця і Віта Приймак реалізували проєкт Покоління Паралелі. Також команда організувала чотири офлайн і онлайн презентації програми військовим, учням, молоді.

Міжрегіональні телевізійні проєкти

Спецефір День Гідності

Концерт «Незалежність єднає».

Новорічний концерт на Суспільному.

Про музеї космонавтики.

«Читай Лесю» до 15-річчя від дня народження Лесі Українки.

«Один із Сотні» до Дня Героїв Небесної Сотні.

До двохсот матеріалів для міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному» підготувала спеціальна кореспондентка Ольга Ціпсанова.

Діджитал-платформи мовника

Кепшн-відео на фейсбук-сторінці Суспільне Вінниця набирали мільйони переглядів. Лідерами стали короткі відеоісторії про дівчинку, яка відрізала коси, щоб допомогти одужати дитині, батька, який сам виховує шестеро дітей, 70-річний шлюб, національний рекорд на полі та подружжя, яке виховує 15 дітей.

З 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року до цієї фейсбук-сторінки додалося 12 400 підписників. Зараз їх понад 40 370.

У 2021 році Суспільне Вінниця зібрало понад 4 650 підписників у Інстаграм.

Телеграм-канал теж має понад 1 000 підписників.

В Ютубі протягом 2021 року наші відео подивилися 699 429 разів, а кількість підписників — понад 46 440.

Партнерські спецпроєкти

XXV міжнародний джазовий фестиваль Vinnytsia Jazzfest-2021.

V Всеукраїнський фестиваль-конкурс фольклорних колективів на приз Гната Танцюри.

Надійною підтримкою для творчих працівників Суспільне Вінниця завжди є адміністративно-технічна команда. У 2021 році оновили комп’ютерні робочі місця, облаштували радіостудію з можливістю знімати відео, організували робочий простір, щоб було зручно всім службам, роблять ремонти у кабінетах і господарських приміщеннях, встановили протипожежну сигналізацію.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і  Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: