Історії волонтерів — у марафоні від Суспільне Вінниця

Історії волонтерів — у марафоні від Суспільне Вінниця

6 гру. 2021

З 2 до 6 грудня команда Суспільне Вінниця розповідала про волонтерів області. Тематичні матеріали готували для радіо, телебачення та цифрових платформ Вінницької філії Суспільного. 

«Вони допомагають іншим безкоштовно, не стоять осторонь проблем, що виникають у різних сферах життя. Хтось допомагає хворим дітям, хтось — травмованим після ДТП, а хтось дбає про екологію. Військові ж волонтери вже вісім років підвищують обороноздатність України у війні з Росією. Таких історій багато. Суспільне підготувало марафон про волонтерів Вінниччини, аби розповісти про тих, хто робить добрі справи просто так та змінює світ на краще», — каже шеф-редакторка новин Ірина Вдовиченко.

Читайте також: «Не чужі діти» — інфомарафон про сімейні форми виховання на Суспільне Вінниця

Кореспонденти новин у своїх сюжетах показали залізні мішені для тренування снайперів, які власноруч майструють вінницькі волонтери. Роблять це на прохання бійців бригади швидкого реагування, яка дислокується в Гостомелі. На навчальній базі під Києвом армійці відпрацьовуватимуть на них свої здібності. Про це розповів Суспільному волонтер Денис Романовський.

Волонтерка Надія Дмитрієва понад два роки робить усе для того, щоб рятувати життя. Жінка організовує благодійні заходи, на яких збирає гроші для онкохворих дітей, людей з інвалідністю та тих, хто потрапив у ДТП.

Микола Окаєвич та Олександр Бардецький — бойовий офіцер та священник. З 2016 року разом їздять до зони бойових дій. До цього один встиг отримати контузію та поранення, іншому через те, що вантажив сотні тонн гумвантажу, довелося замінити суглоб. Волонтери везуть допомогу до зони бойових дій, бо тепер для них — це єдина можливість захищати Батьківщину.

У студію Українського радіо Вінниця завітала сім’я вінницьких волонтерів Людмила Радківська та Денис Романовський. Вони розповіли з чого почалося їхнє волонтерство, кому допомагають зараз та як підтримують захисників після демобілізації.

Читайте також:Стамбульська конвенція — коли ратифікують в Україні: шукаємо відповіді в програмі Українського радіо Вінниця

У проєкт «Сьогодні. Головне» журналіст Олександр Василишин запросив вінницького волонтера Дениса Романовського.

«Ми говорили про те, як суспільство зараз сприймає волонтерську допомогу військовим, — розповідає журналіст Вінницької філії Суспільного Олександр Василишин. — Адже на восьмому році війни діяльність волонтерів залишається актуальною, вони продовжують комунікувати з військовими, отримуючи інформацію про потреби для фронту. За словами Романовського, завдяки меценатам волонтери Вінниччини допомагають бійцям бойовими дронами, системами відеоспостереження за ворогом, станинами для кулеметів».

Всі матеріали тематичного марафону можна знайти на діджитал-платформі філії.

Суспільне│Новини

Нагадаємо, Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.