1 лютого у Вінниці вручили сертифікати учасникам

1 лютого у Вінниці вручили сертифікати учасникам "Практикуму на Суспільному"

4 лют. 2019

«Зрозуміла чого хочу далі», «навчилась працювати з новинами», «поповнила базу потрібних для роботи контактів», «зрозуміла, що таке працювати «у полі»», «побачила реакцію людей на камеру і мікрофон на вулицях міста», «зробила «неправильний» сюжет змогла все виправити» - так про свою роботу розповідають учасники Практикуму на UA:ВІННИЦЯ".
"Цей курс мав особливий графік. Оскільки практичні навички прийшли здобувати студенти, розклад адаптували під них. Заняття розтягнулись на два місяці. Ми собі за мету ставили придивитись до студентів-журналістів, зрозуміти в чому їм потрібна допомога, поділитись секретами професії з тими, хто готовий працювати в "полі". Не буду приховувати, що хотіли обрати кращих і у перспективі запропонувати їм роботу на Суспільному. Правда, студентів цього набору доведеться почекати як мінімум два роки. Але були цікаві ідеї, щодо апгрейду програм. Ми маємо над чим подумати", - розказує продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.
Програма Практикуму на UA: ВІННИЦЯ складалась із серії ознайомчих занять та практичних завдань.
Цікавилися студенти історією створення вінницького телебачення та виникненням суспільного мовлення в Україні. Про основи монтажу та особливості телезйомки дізнавалися під час зустрічей зі журналістами, операторами та монтажерами. Що таке телевізійний репортаж, відеосюжет, коментар, синхрон, кадрування відео - розбирались у процесі роботи.
Практиканти мали можливість попрацювати у командах радіо, ранкової програми, новин.
«Завжди з задоволенням ділюсь багажем знань зі стажерами. Результат обов’язково є у тих, хто докладає зусиль та добре мотивований. Адже студенти чудово розуміють - сьогодні, щоб отримати робоче місце теоретичних знань замало. Потрібні практичні навички та вміння. А ще наполегливість. Часом студенти ставлять запитання, які і нас стимулюють до пошуку правильних рішень та нових знань», - розказала лінійний продюсер Світлана Бусілкова, куратор Практикуму на UA: ВІННИЦЯ.
Це не вперше на Суспільному Вінниччини діляться секретами роботи телебачення і радіо. Влітку 2018 курс "Основи журналістики" пройшли молоді люди, які ще не визначились з професією, або хотіли змінити обраний фах, а у лютому 2018 - 15 студентів факультету журналістики отримали сертифікати про успішне проходження програми «Практикум на Суспільному»