Дивіться на телеканалі UA: ВІННИЦЯ концерт «Народна пісня»

Дивіться на телеканалі UA: ВІННИЦЯ концерт «Народна пісня»

16 чер. 2021

У неділю, 20 червня, о 10:45 на телеканалі UA: ВІННИЦЯ покажуть концерт «Народна пісня» від UA: ПОДІЛЛЯ. Під час концерту солісти Хмельницького академічного муніципального камерного хору виконають 19 українських народних пісень в обробці композитора Віталія Самолюка, який також є учасником цього хору. 

Продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова розповіла: «Народні пісні — це той контент, що не має строку давності. Наче поза часом і простором. Сучасна обробка — оригінально й стильно, архіви — культурологічна цінність. Особисто я вражена  вокальним діапазоном Хмельницького академічного муніципального хору й, власне, самою обробкою народних пісень, яку здійснив композитор Віталій Самолюк. Багата палітра співу, потужна енергетика і від самої пісні, і від виконання. А ще композиційна новизна, яка спершу дивує, а до кінця мотиву стає органічною»

Читайте також: Виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова покажуть регіональні телеканали Суспільного

«У цих творах використовуються музичні інструменти, а ще ми вдаємося до театралізації хорового дійства. Задоволені, що завдяки Суспільному мовнику Хмельниччини ми маємо можливість репрезентувати вперше цей концерт у масштабах всієї України», — прокоментував художній керівник і головний диригент хору Ігор Цмур.

Читайте також: «Територія любові» – на UA: ПОДІЛЛЯ відкрили виставку картин

«Тільки за травень-червень цього року регіональні канали Суспільного реалізували 23 виїзні студії та спеціальні проєкти із залученням ПТС (пересувної телевізійної станції). Ці трансляції відбувалися на всіх регіональних каналах. Це театральні вистави, спортивні трансляції й унікальні події, як, наприклад, у Херсоні вечір-реквієм пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року. Таким чином на філіях ми реалізовуємо концепцію регіонального мовлення», — розповіла креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна

Нагадаємо, UA: ВІННИЦЯ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і новинами Вінниччини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Вінниця у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.